Hurtige opgaver og penge til AquaDjurs’ leverandører

Regninger betales med det samme og flere eksterne opgaver rykkes frem for at hjælpe erhvervslivet gennem Coronakrisen
Virksomheder, der har penge til gode hos AquaDjurs, kan se frem til hurtig afregning. Vandselskabet dropper de sædvanlige betalingsbetingelser og betaler deres regninger med det samme. Det skal komme det trængte erhvervsliv i møde under Coronakrisen. 

Samtidig fremskynder AquaDjurs en række opgaver. Det er for eksempel mindre entreprenøropgaver, udskiftning af tag på en til flere driftsbygninger på Fornæs Renseanlæg og vedligeholdelse af maskiner og bilpark. Der er altså både arbejde og penge til leverandører, som pludseligt og uforskyldt er blevet udfordret af aflyste og udsatte ordrer.

”Det er den måde, vi kan bidrage til at holde hjulene i gang i lokalsamfundet. Det er opgaver, som under alle omstændigheder ville komme, men som vi lige så godt kan aktivere med det samme,” siger direktør i AquaDjurs Palle Mikkelsen. Desuden fortsætter alle anlægsopgaver stort set som planlagt. 

Hurtige betalinger og flere opgaver her og nu til de lokale virksomheder. ”Det er den måde, vi kan bidrage til at holde hjulene i gang i lokalsamfundet,” siger direktør Palle Mikkelsen fra AquaDjurs

Sikkerhed for vand i hanerne
Det er vitalt for samfundet, at drikkevandet til enhver tid flyder i hanerne, og at spildevandet bliver renset. Derfor opretholder AquaDjurs et konstant beredskab, mens det administrative personale arbejder hjemmefra. 

På opfordring fra ledelsen, har medarbejderne valgt at gøre brug af afspadsering eller holde ferie på skift. Det kan bidrage til at mindske spredningen af smitte og udnytte ressourcerne bedst muligt. Alle indgår dog i vagtplanen og fokus er på ”sikker drift”. 

”Vi har mange timer stående, og hvis vi ikke afvikler dem nu, hvornår pokker skulle vi så? Det er frivilligt for medarbejderne, men der er bred opbakning, og de udviser virkelig det samfundssind, der er brug for i denne svære tid. De er meget beredvillige og hensynsfulde,” siger Palle Mikkelsen.

Driftspersonalet er delt op i grupper, så den enkelte medarbejder højst har kontakt til et par kolleger. På den måde undgår man, at hele arbejdspladsen kommer i karantæne, hvis en kollega bliver syg. Arbejdsdelingen er den bedste sikkerhed for at have mandskab nok til at holde gang i pumperne. Derfor kan kunderne også være sikre på, at der hurtigt bliver sat ind ved driftsforstyrrelser. 

Kunder, der har brug for at komme i kontakt med AquaDjurs, kan ikke møde op på kontoret. Det er lukket, men medarbejderne sidder hjemme og besvarer telefoner og mails som altid.

COVID-19 har sat samfundet på hold, men folk går stadig på toilettet, og AquaDjurs har fokus på sikker drift. Medarbejderne arbejder på skift og i mindre teams og medvirker på den måde til at mindske spredning af smitte.