Dronning og borgmester hylder spildevandsoperatør

Kim Ditlevsen modtog Dronningens fortjenstmedalje for 40 års tro tjeneste for kommunen
Spildevandsoperatør og renovationsarbejder. Det er måske ikke den slags jobs, der sædvanligvis trækker overskrifter eller opnår anerkendelse fra allerhøjeste sted. Fredag den 15. november var en undtagelse. 

Da fik Kim Ditlevsen Hendes Majestæt Dronningens fortjenstmedalje i sølv for sit virke i 40 år som blandt andet renovationsarbejder og spildevandsoperatør i Grenaa og siden Norddjurs Kommune. Det blev fejret med en reception på hans nuværende arbejdsplads, AquaDjurs A/S. Vandselskabets ejer, Norddjurs Kommune, var repræsenteret ved borgmester Jan Petersen.

”Du er en af dem, der får Danmark til at fungere. Men påskynder vi det nok? Det er dig og dine kolleger, der gør, at vi ikke bliver syge. Det skal I have min største anerkendelse for,” sagde borgmesteren henvendt til ikke bare Kim Ditlevsen, men også alle hans kolleger, der var mødt op til fejringen.

Vigtig samfundsopgave
Direktør for AquaDjurs, Palle Mikkelsen, overrakte medaljen til Kim Ditlevsen, men det var den nærmeste leder, driftsleder Jess Oredsen, der sendte disse ord med på vejen:

”Man kan måske godt sige, du har stået i lort til halsen ind imellem, men du har altid udvist vilje, venlighed og engagement. Du har varetaget nogle opgaver, som almindelige borgere tager for givet. Men det er utroligt vigtigt for samfundet, at de bliver løst.”

Kim Ditlevsen takkede med ordene: ”Tak, fordi I kan holde mig ud.”

Med det henviste han til tiden siden 2012, da han fik en blodprop i hjernen. Det betød, at han måtte gå ned på ni timers arbejdsuge i et flexjob. Tidligere har han udtalt til pressen:
”Jeg kan kun huske rutiner, og når jeg har arbejdet et par timer, bliver jeg simpelthen så træt og mister energien. Men jeg er super glad for, at jeg har fået lov til at blive på min gamle arbejdsplads, og at mine kolleger stadig tør fyre noget pis af til mig. Så ved jeg, at de stadig synes om mig.”

Del af en succeshistorie
Den historie fandt borgmester Jan Petersen også anledning til at kommentere:

”Jeg vil godt anerkende AquaDjurs for at tage ansvar. Det er en god arbejdsplads. Det kan man mærke, når man kommer ind ad døren. Her er plads til alle. Det er også en succesfuld virksomhed, som er blandt Danmarks bedste til at løse opgaven på flere parametre. Det er du også en del af Kim. Du knokler for os. Er der nogen, der har fortjent at få anerkendelse, så er det sådan nogen som dig. Den der, den har du fortjent,” sagde han og pegede på medaljen på Kims bryst. 

Billedtekst: Direktør Palle Mikkelsen (tv) satte medaljen på Kim Ditlevsens bryst, men det var borgmester Jan Petersen og driftsleder Jess Oredsen (th), der gav ham de anerkendende ord med på vejen.