Skoletjeneste

Skoletjeneste
Velkommen til Fornæs Renseanlæg. Her kan I blive klogere på, hvordan man håndterer spildevandet korrekt – fra forbruger til rensning.

Rundvisning
AquaDjurs tilbyder rundvisning på Fornæs Renseanlæg til skoleklasser. Vi har udviklet et særligt tilbud til 7. årgang (maj/juni) eller 8. årgang (august/september), men andre er også velkomne. Der er plads til én klasse ad gangen. Aftal tid til besøget i god tid. Kontakt Jess Oredsen, email:jko@aquadjurs.dk

Et besøg på Fornæs Renseanlæg varer cirka to timer. Ønsker I også at se det mekaniske renseanlæg i Grenaa, skal I afsætte yderligere en halv time.


Vi forventer velforberedte og nysgerrige elever
AquaDjurs forventer, at der arbejdes med spildevand i mindst to lektioner før og to lektioner efter et besøg på Fornæs Renseanlæg.
Forberedelsen kan enten tage afsæt i oplægget på http://www.vandetsvej.dk/spildevand-og-rensning eller i AquaDjurs’ materiale.


Målet med forberedelsen er, at eleverne oplever besøget som meningsfyldt og relevant, så de bedre kan huske den læring og de referencer, de får under besøget. Hent:

 •  Lærervejledning 7.-9. klasse  Lærervejledning
 •  Elevvejledning til forsøg i 7.-9. klasse: 

                              
   

        
  Elevvejledning
  Mekansik rensning for olie og grus
             (kommer)                    

                         

  Elevvejledning
  Biologisk nedbrydning
  af organisk materiale 

                           
  Elevvejledning

  Kemisk rensning for fosfor
  (kommer) 

                                  


   
 • Inspiration for alle med links til online læringsressourcer på nettet om spildevand og klima.
 • http://www.aquadjurs.dk/timeline   Norddjurs spildevands historie - med focus på Grenaa  
   
 • Kahoot-quiz på  htps://getkahoot.com/
  Hvem er hurtigst til at svare flest rigtige? AquaDjurs har lavet en "Kahoot", som er en multiple choice quiz om spildevand og kloak. Der kan deltage uendeligt mange, der svarer på spørgsmålene via egen smartphone, pc eller Ipad. Start og styr quizen på www.getkahoot.com
  Brugernavn: AquaDjurs
  Kodeord: AquaDjurs

 • Google-multiplechoice-quiz
   - om lokal spildevandshistorie, renseprocesser mm. http://goo.gl/forms/CW8VKhvbaXXWH7mI2   


Sæt også grund- og drikkevand på skoleskemaet
Vil I kombinere forløbet med et forløb om drikkevandsforsyning og vandets kredsløb, tilbyder vandværkerne i Norddjurs at samarbejde. I kan finde kontaktoplysninger, lærer- og elevvejledninger og inspiration på Norddjurs Vandråds hjemmeside: https://ndv-info.dk/skoletjeneste/